Ötvenszázalékos leárazások országszerte

A boltokban a két ünnep között alapnak számít az ötven százalékos leértékelés, de nem ritka a 60-70 százalék se. Ez az igazi "fekete péntek", ami bőven érezteti hatását még januárban is.

A két ünnep között szinte minden hazai kiskereskedelmi üzletben bele lehetett futni 50 százalékos árleszállításba, de nem számítottak ritkának a 60-70 százalékos leárazások se - tudósít a boltcsata frontjáról a Világgazdaság.

A lap megfigyelései szerint ama négy vasárnap, amikor ismét nyitva tarthatott minden kereskedő, a vásárlók ismét a nagy alapterületű, nemzetközi láncokat vették célba, és a kisebb, magyar vállalkozásokra kevesebb figyelem irányult. A plázákban működő boltok vélhetően jó decembert zártak, ahogyan a nagy nemzetközi márkák bevásárlóközpontokon kívüli üzletei is. De a napi fogyasztási cikkek piaca és a kevésbé ismert magyar boltok gyengébben szerepelhettek.

Ez bizonyára megmutatkozik a multik és a kisebb vállalkozások ünnepi bevételemelkedésének alakulásában is. A korábbi évekkel szemben szenteste előtt a kereskedők nem kedveskedtek vevőik felé leárazásokkal, az árakat a két ünnep között kezdték el levágni. A napi fogyasztási cikkek piacán is csak aranyvasárnap indult be az árháború. Ennek tovagyűrűző hatásai miatt a szakértők januárban is erős forgalomra számítanak. Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint a decemberi értékesítés a csúcs közelébe, ezermilliárd forintot fölé kerülhet, ami éves szinten 5-6 százalékos emelkedést jelent.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.