Ötvenmillióból újul meg a futókör

Ötvenötmillió forintos többletforrást biztosítanak a margitszigeti futókör rekonstrukciójához, a futókör rendszeres tisztántartása és a gyalogosok számára alkalmas sétány hiányzó szakaszainak kialakítása érdekében. A margitszigeti futókör teljes felújítása folyamatban van, ennek során a több mint öt kilométer hosszú, rekortán borítású futópálya teljes felújítása és szélesítése az alépítmény teljes cseréjével történik meg. Továbbá biztonsági kamerarendszert építenek ki, öltözőket újítanak fel, pihenőhelyeket, nyújtó, lazító gyakorlatokra alkalmas helyeket is kialakítanak.

A már elkészült és használatra átadott pályaszakasz napi használata során nyert tapasztalatok alapján a futópálya hosszú távon biztosítandó tiszta és rendeltetésszerű használatához szükséges a fotókör rendszeres takarítása. Az elfogadott előterjesztés szerint további feladatok elvégzése is szükséges ahhoz, hogy a pálya fenntartható és jól használható legyen: az elkészült pálya mellett több helyen nem volt kiépített gyalogosút, ezért mind a gyalogosforgalom, mind a kerékpáros és a "bringó-hintós" forgalom az új futópályán zajlik, ami a pályahasználat során rendszeres konfliktushoz vezet.

A futópálya építése során ugyan helyenként gyöngykavicsos szórással készült gyalogosút, de ennek felületén kényelmetlen a járás és szinte lehetetlen babakocsit tolni. Ez a megoldás nem szolgálja a sétálók és a futók szétválasztását. További komoly gond, hogy a gyöngykavics nagy mennyiségben felkerül a futópálya felületére, balesetveszélyes helyzetbe hozva a futókat.
A fenti problémák kiküszöbölését jelenti, ha a futópályát szilárd burkolatú, a gyalogosforgalom számára alkalmas sétány kíséri végig, a margitszigeti környezetbe illő térkőburkolat alkalmazásával. Továbbá több kitaposott ösvényen kell gyepfelújítást végezni a parkban, a futópálya elkészültét követve. Ezekre a feladatokra 42,3 millió forintot biztosítanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.