Ötvenezer euró keresi magyar inkubátorprogramját

Ötvenezer eurós támogatást lehet nyerni a legjobb innovációs ötletekkel. A programra magyar vállalkozásokat is várnak.

Magyar vállalkozások is indulhatnak a Wayra nevű regionális pályázaton, amely lényegében egy inkubátor-program, s amelyre az érdeklődők hat hétig, 2012. december 13. és 2013. január 21. között pályázhatnak. A Wayra fejlesztési forrásokat, támogatást és munkaterületet kínál a legjobb projekteknek, akár ötvenezer eurós támogatás mellett.

További előny, hogy a nyertesek ötleteik és üzleteik megvalósításához egy 300 milliós potenciális ügyfélkörhöz kapnak hozzáférést, lévén a Wayra a Telefonica nevű távközlési cég programja. A Wayra program fő célja az innovatív technológiai projektek támogatása és piaci boldogulásuk elősegítése. A 2011-ben Latin-Amerikából indult kezdeményezést az idén terjesztették ki Európára. Spanyolország, az Egyesült Királyság, Írország és Németország után a program hivatalosan a napokban indult el a Cseh Köztársaságban.

- A Wayra célja az olyan innovatív digitális ökoszisztémák támogatása, amelyek hozzájárulnak Európa gazdasági növekedéséhez, munkahelyeket teremtenek és elősegítik a telekommunikációs ipar átalakítását. Nagy érdeklődéssel várom az első körben benyújtott pályázatokat - mondta Felix Geyr, a program vezetője.

Olyan témakörökben lehet pályázni, mint videoszolgáltatások és digitális háztartás, számítási felhő, pénzügyi szolgáltatások, big data, reklám, M2M, biztonság, e-egészségügy, e-kereskedelem, e-tanulás, intelligens nagyvárosok, közösségi innovációk, hálózatok és rendszerek, mobilalkalmazások, közösségi hálózatok és internetes alkalmazások.

A Wayra dedikált szakértői által kiválasztott 20 legérdekesebb projekt mentori támogatásban részesül a Wayra Hét során. A "elődöntős" vállalkozóknak ekkor lehetőségük lesz tovább dolgozni projektjükön és bemutatni azt egy szakértőkből, vállalkozókból és befektetőkből álló bizottságnak, amely kiválasztja a döntőbe kerülő tíz legjobb ötletet. Ezek a projektek kapnak meghívást a Wayra Akadémiára. Fő értékelési szempontok: jövőbeni üzleti potenciál, a projektet megalapozó ügyfélinformációk, vállalati versenystratégia és a csapat színvonala. A munkaterület és a további fejlesztés támogatása mellett a kiválasztott projektek a vállalkozás 5-10 százalékos üzletrészéért cserébe legfeljebb 50 ezer eurós finanszírozást is elnyerhetnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.