Ötszintes szálloda épül a repülőtérhez

Másfél év múlva nyithatja meg kapuit Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező szállodája, amelynek időkapszuláját ma helyezték el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A 2. terminál előtti külső parkoló területén felépülő ötszintes, 145 szobás hotel a Budapest Airport és a WING Zrt. beruházása, üzemeltetője az Accor-csoport lesz. A 2018-ban Ibis Styles Budapest Airport Hotel néven piacra lépő szálloda építéséhez kapcsolódó terepmunkák és a szükséges infrastruktúra kiépítése már néhány hónappal ezelőtt elkezdődött, a szálloda építési munkálataihoz meg a napokban láttak hozzá a Market Építő szakemberei – olvasható a beruházók közös sajtóközleményében.

A ferihegyi beruházást bejelentő sajtótájékoztatón Jost Lammers a Budapest Airport vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy „az új repülőtéri szállodával tovább növeljük a Budapest Airport vonzerejét, erősítjük versenyképességünket a régióban. Az elmúlt évek rekord mértékű, kétszámjegyű utasforgalmi növekedése Budapesten, amely az idén is folytatódik, még sürgetőbbé tette ennek a hotelprojektnek a gyors megvalósítását." Kitért rá, hogy az új hotel megépítése szervesen illeszkedik a BUD 2020 névre keresztelt, mintegy 50 milliárd forintos repülőtér fejlesztési programba.

Miközben a hotel fontos szerepet tölthet majd be a magyar üzletemberek és Budapestre érkező partnereik tárgyalásainak helyszíneként, konferenciáknak adhat otthont, miközben az egyik első benyomást nyújtja a Magyarországra érkező külföldieknek – érzékeltette a projekt jelentőségét Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.