Ötszázan kerültek a Sága Foods darálójába

Ötszáz embert küld el novemberig a sárvári Sága Foods Kft., értesült az MTI a gyárba összehívott gyűlésről távozó munkatársaktól. A cég állítólag a megrendelések csökkenésével, a termékek piacainak szűkülésével indokolta a lépést.

Ötszáz dolgozójától válik meg a Sága Foods Kft. Sárváron - értesült az MTI pénteken az üzemben összehívott munkásgyűlésről távozó dolgozóktól. Azt, hogy pontosan kiket küldenek el, június 10-ig közlik. A létszámcsökkentést fokozatosan hajtják majd végre, a munkahelyek valószínűleg november végéig szűnnek majd meg - nyilatkozták a nevük elhallgatását kérő dogozók.

A leépítést elmondásuk szerint a Sága vezetése a megrendelések csökkenésével, termékeik piacainak beszűkülésével indokolta. Az 1800 dolgozóból a létszámcsökkentést követően valószínűleg csak 1300-an maradhatnak.

A SáGa Foods igazgatósága péntek délutáni közleményben ismertette: a költségek csökkentése és a hatékonyság növelése a piaci környezet további romlása miatt elkerülhetetlen. A vállalat vezetése tárgyalásokat kezdeményezett az üzemi tanáccsal, a munkavállalói érdekképviselettel, a munkaügyi hivatallal és Sárvár polgármesterével a várhatóan mintegy ötszáz embert érintő leépítésről.

A tervezett elbocsátás révén megerősödhetnek a vállalat piaci pozíciói, és ez biztosítja majd a megmaradó 1300 munkatárs állását az igen nehéz gazdasági környezetben, áll a közleményben. A működés stabilizálását szolgáló intézkedések mellett a SáGa Foods átfogó üzletfejlesztési programmal állítaná új, hosszú távú fejlődési pályára a céget.

A társaság honlapján közölt adatok szerint a cég tavalyi belföldi értékesítésének nettó árbevétele 20,7 milliárd forint, exportértékesítésének nettó árbevétele 12,6 milliárd forint volt. Piaci részesedése Magyarországon a főtt hústermékek kategóriájában 7,5 százalék, a virslifélék kategóriájában 17,9 százalék, a párizsi termékeknél 18,9 százalék. A SáGa Magyarország legnagyobb baromfitermék exportőre, olyan külpiacokon van jelen, mint Nagy Britannia, Németország, Olaszország és Ausztria. A SáGa Foods Zrt. az angol Bernard Matthews cégcsoport része.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.