Ötödölés után tizedel a Motorola

Ezerkétszáz főt, azaz dolgozói egytizedét bocsátja el a szebb napokat megélt Motorola mobiltelefon-gyártó egysége, amely tavaly lett a Google cégbirodalom tagja.

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Motorola Mobilitynél tízszázalékos leépítést terveznek a tulajdonosok, amit költségtakarékossági és hatékonyságnövelési indokokkal magyaráznak. Az újjászervezés időszakát élő egykori világelső mobiltelefon-gyártó tartósan veszteséges, elsősorban amiatt, hogy vezetői nem tudtak gyorsan reagálni az okostelefonok robbanásszerű elterjedésére, ezért a cég alaposan lemaradt a piaci versenyben.

Tavaly augusztusban a Motorola Mobility már végrehajtott egy négyezer főt érintő karcsúsítást, ez akkor húszszázalékos leépítésnek felelt meg. Ezt követi most egy újabb tízszázalékos létszámcsökkentés, amely elsősorban a Motorola amerikai, indiai és kínai egységeit érinti. A cégvezető szerint a termlékpalettájukat sikerült vonzóvá tenniük, de a jelenlegi létszámmal nem tudnának kitörni a veszteségzónából.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.