Ötödével csökkenhet az idén a budapesti idegenforgalom?

A MasterCard elemzése szerint miközben a nemzetközi trendek a turizmus felívelését mutatják, Budapest turisztikai jelentősége csökken.

A Mastercard előrejelzése szerint  idén 23 százalékkal kevesebb turista és üzletember érkezik Budapestre, mint tavaly, ami annyit jelent, hogy az idén csupán 500 milliárd forintot költenek csak el a turisták a magyar vendéglátásban - írja az ecoline.hu

Budapest úgy veszít jelentősen a vonzerejéből, hogy közben a nemzetközi trendek egyértelmű élénkülésről tanúskodnak, így a világ legkedveltebb 20 városába az idén átlagosan 5,7 százalékkal többen utaznak, mint tavaly, és várhatóan több mint 10 százalékkal többet is költenek.

A kártyacég repülős utazásokról készített előrejelzése szerint 2012-ben több mint 1,8 millió turista vagy üzletember látogat el Budapestre, ám mivel a magyar fővárosba repülővel érkezők száma csökken, 24 százalékkal visszaesik a külföldiek költése is.

 A legtöbbet a Londonból és Párizsból érkezők költik Budapesten, de jelentős forgalmat generálnak a német és holland utazók is - ismerteti a MasterCard közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.