Ötmilliós bírság a "nullaforintos" bankszámlavezetési díjért

Öt millió forintos bírságot szabott ki a Citibankra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mivel a pénzintézet nulla forintos bankszámlájának hirdetése során megtévesztette a fogyasztókat - közölte a hatósági eljárást kezdeményező Fogyasztói Jogérvényesítő Szervezet (FJSZ).

Az FJSZ közleményében kifejtik: a civil szervezet azért tett bejelentést, mivel a bank kampánya a fogyasztók széles köréhez  jutott el és alkalmas volt arra, hogy a fogyasztók a Citibank nulla forintos bankszámláját keressék, miközben a hirdetésekben nem  észlelhető, apró betűs feltételek csak egy szűk, átlagon felüli körnek teszik elérhetővé a terméket.

Hangsúlyozzák: gyanújukat a hatóság vizsgálata igazolta, ugyanis  a Citibank - különösen televíziós hirdetéseiben - valóban nem észlelhetően közölte a nulla forintba kerülő bankszámla feltételeit, vagyis azt, hogy az ügyfélnek 3 millió forintos egyenleggel kell rendelkeznie a számlán, vagy havonta legalább 150 ezer forintos bejövő átutalása legyen.
A GVH sajtóosztálya megerősítette a bírság tényét, ugyanakkor részletes tájékoztatást csak az írásbeli határozat elkészülte utánra ígért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.