Ötmilliárdos profittal zárhat a Szerencsejáték Zrt.

Minden eddigi rekordot felülír az idén a Szerencsejáték Zrt. A cég 150 milliárd forintos árbevétel környékén zárja a 2009-es üzleti évét, ebből 5 milliárd forint körüli a nyereség, míg a különféle jogcímeken az állami költségvetésbe befizetett összeg 52 milliárd forint lehet az idén.

A Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója rövid évértékelőjében kiemelkedően sikeresnek nevezte 2009-et az állami fogadásszervező cég szempontjából. Hozzátette: az elért eredmények ellenére az Szrt. is megérezte válságot, ez elsősorban a beruházások visszafogottságán volt tetten érhető.

A lottózók hegemóniáját nem veszélyezteti sem az internet, sem a mobiltelefon
Lottómonopólium

Új játékon az idén nem indítottak, leszámítva az egy éves előkészület után április elsején elstartolt Bingót, amit kezdetben egyetlen helyen, a Sugár Üzletközpontban lehetett játszani. Az Szrt. az ottani teszttől tette függővé egy több egységből álló országos hálózat kiépítését, ebből azonban egyelőre nem lesz semmi, mert az egyetlen terem üzemeltetője is bedobta a törülközőt.

A Magyarországon egyszer már megszüntetett játék ezúttal  sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de - mint Székely Gábor jelezte - a Szerencsejátek Zrt. nem adja föl egykönnyen, új üzemeltetőket keres a játékhoz.

Az Szrt. továbbra is dolgozik a fogadási lehetőségek bővítésén. Az internetes, mobiltelefonos és pénzkiadó automatákon (ATM) megtehető fogadások azonban nem veszélyeztetik a hagyományos lottózók forgalmát, még ma is ezek hozzák a fogadási bevételek 92 százalékát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.