Ötmilliárd euró többletforrás mezőgazdasági EU-s programokra

Ötmilliárd euró uniós többletforrás áll rendelkezésre mezőgazdasági és környezetvédelmi célokra, illetve a vidéki térségek szélessávú infrastruktúrájának javítására, miután Brüsszelben megszülettek a döntések a gazdaságélénkítő csomag és a közös agrárpolitika állapotfelmérése, valamint egyéb átcsoportosítások nyomán.

Mint az Európai Bizottság által pénteken közzétett dokumentumból kiderül, a finanszírozás legnagyobb része a biológiai sokféleség és a vízgazdálkodás területére összpontosul. Az előbbi célra az összeg 31,2 százalékát, azaz 1,5 milliárd eurót, míg az utóbbira 26,9 százalékot, azaz 1,3 milliárd eurót szánnak. A többletforrások 14,5 százaléka, vagyis valamivel több, mint 700 millió euró a tejágazat szerkezetátalakítására fordítható, amiből Magyarország 54,2 millió eurót kap.

Az éghajlatváltozással összefüggő tevékenységekre szintén 700, a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos intézkedésekre pedig 300 millió eurót fordítanak. A vidéki területek szélessávú infrastruktúrájának fejlesztése 360,4 millió euróval részesül a többletforrásból. A tagállamok vidékfejlesztési programjairól a http://ec.europa.eu/agriculture/rurdev/countries/index_en.htm internetes oldal nyújt bővebb információt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.