Ötéves VW terv: 62,4 milliárd eurós beruházás

Minden idők legnagyobb autóipari fejlesztésbe kezd a Volkswagen konszern, mely a következő öt évben új gyárakat épít és új modelleket vezet be.

Angela Merkel kancellár ma hivatalosan is megnyitotta a 64. Frankfurti Nemzetközi Autókiállítást (IAA), melyre közel egymillió látogatóra számítanak a rendezők. A legnagyobb kiállító és a legnagyobb német autógyártó a világelsőségre törekvő VW AG első embere, Martin Winterkorn az esemény alkalmából elmondta, hogy a tíz márkát tömörítő cégcsoport a 62,4 milliárd eurót ruház be 2012-tól 2016-ig és 8 új gyárat épít. Az összeg 57 százalékát, mintegy 49,8 milliárd eurót új telephelyek építésére és a már meglévők üzemek, valamint eszközök fejlesztésére fordítják.

Napjainkban a VW AG 62 gyárában 400 ezer embert foglalkoztatnak, a wolfsburgi konszern az új beruházásokkal 450 ezerre növeli alkalmazottainak számát. A német konszern 2010-ben 7,14 millió autót értékesített világszerte, ami rekord és 14 százalékos növekedés az előző évhez képest. A bővülés elsősorban a kínai, orosz és brazíl piac fejlődésének köszönhető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.