Öt pályázó jelentkezett a 26 gigahertzes sávra

Öt pályázó jelentkezett a 26 gigahertzes sáv elnyerésére - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden.

Öt pályázó jelentkezett a 26 gigahertzes sáv elnyerésére - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden. A közlemény szerint a február 7-én a hatóság képviselői, közjegyző és az érintett cégek jelenlétében felbontott pályázatokat a Telenor Magyarország Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., a GTS Hungary Távközlési Kft., a Magyar Villamosművek Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. adta be.

A beadott pályázatok formai és tartalmi vizsgálata szerdán kezdődik. Az érvényes dokumentációt benyújtó jelentkezők nyilvántartásba vételére február 16-án lesz. Az NMHH tavaly novemberben hirdette meg a pályázatot a 26 gigahertzes (GHz) frekvenciasáv használati jogosultságának értékesítésére. A hatóság elsődleges célja a meghirdetett értékesítéssel az, hogy a rendelkezésre álló véges erőforrás, a frekvenciakapacitás hatékonyan hasznosuljon, valamint ösztönzően hasson a szolgáltatók által tervezett hálózatfejlesztésekre.

További célként fogalmazódott meg az is, hogy az értékesítés élénkítse a mobilpiaci versenyt, és ez által javuljon a szolgáltatások minősége, az előfizetők érdekeinek védelme.

A korábbi tájékoztatás szerint a meghirdetett frekvenciacsomag 26 darab alapblokkot tartalmaz, amelyek a legkorszerűbb, harmadik és negyedik generációs mobilszolgáltatások hálózatának kiépítését támogatják, illetve más adatátviteli összeköttetések kiépítésére alkalmasak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.