Öt év, közel 60 ezer százalékos növekedés

Idén hat magyar cég került fel a Deloitte globális technológia, média és telekommunikáció (TMT) iparági csoportja által összeállított Technology Fast 500 listára, amely az Európa, Közel-Kelet és Afrika régió vállalatait rangsorolja. A legjobb magyar cég a 137. helyezett Játéknet.hu Kft. lett, a lista abszolút első helyét pedig ezúttal is egy francia cég, a digitális mozitechnológiával foglalkozó YMagis szerezte meg.

A Deloitte által évente összeállított Technology Fast 500 rangsor immár tizenharmadik alkalommal veszi számba a leggyorsabban növekvő állami, illetve magánkézben lévő technológiai, média- és telekommunikációs, valamint élettudományokkal és tiszta technológiákkal foglalkozó cégeket. Az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) térség 24 országában működő vállalatokat a megelőző ötéves időszak alatt elért százalékos árbevétel-növekedés alapján rangsorolják minden évben. Az idei Fast 500 rangsorban szereplő cégek átlagos árbevétel-növekedése 1403 százalékos volt, ami némi csökkenést mutat a 2012-es 1549 százalékos növekedési rátához képest. A megmérettetésre idén több mint 1000 cég jelentkezett.

Verbó Zoltán, a Fast 500 program magyarországi vezetője elmondta: a Deloitte Technology Fast 500 EMEA program a régió legobjektívebb iparági sorrendje a technológiai ágazatban. A listára Magyarországról idén hat cég tudott felkerülni, ami a tavalyi évhez képest is előrelépésnek számít. A versenyben a Játéknet.hu Kft. végzett a legelőkelőbb helyen a magyar indulók közül (137.), de az ötszázas listán hazánkat képviseli még a Kilgray Fordítástechnológiai Kft. (178.), a Dolphio Consulting Kft. (190.), a Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt. (273.), a Kishonti Kft. (308.) és az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft. (395.).

Az ötszázas lista élén a digitális mozitechnológiával foglalkozó francia YMagis végzett, öt év alatt több mint 59096 százalékos növekedést elérve. Az idei a negyedik egymást követő év, amikor a francia cégek tarolnak, hiszen 86 francia vállalkozás ért el helyezést a rangsorban. Ebben a tekintetben az Egyesült Királyság végzett a második helyen 71 vállalkozással, a harmadik helyezett Svédországot pedig 52 cég képviselte.

Az idei Fast 500 rangsor teljes mezőnyének 43 százalékát a szoftveripar képviselői adják, míg az iparágak közötti versenyben második helyen az internetes szektor áll 22 százalékkal. Őket követi a telekommunikáció és a hálózatépítés (15), a félvezető- és alkatrészgyártás, valamint az elektronikai ipar (7), a biotechnológia, a gyógyszergyártás és az orvosi eszközök gyártása (5), a zöld technológia (3), a média és a szórakoztatóipar (3 százalékkal), valamint a számítógép- és perifériagyártás.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.