Öt magyar az ötszázban

Öt magyar cég került be idén a leggyorsabban növekvő vállalatok közé, a Deloitte Technology Fast 500 európai, közel-keleti és afrikai (EMEA-régiós) ranglistájára, a közép-kelet-európai régiós harmadik helyezett Szallas.hu a hetvenedik.

A Deloitte által évente összeállított Technology Fast 500 rangsor immár tizenötödik alkalommal veszi számba a leggyorsabban növekvő technológiai, internetes és telekommunikációs cégeket, valamint az élettudományokkal és tiszta technológiákkal foglalkozó vállalatokat az EMEA-térség 28 országában, a megelőző négyéves időszak során elért árbevétel-növekedésük alapján rangsorolva, vagyis a 2015-ös lista összeállítása során a 2011 és 2014 közötti árbevétel-adatokat használták fel.

Az első helyet idén egy online aukciós ház, a holland Catawiki szerezte meg azzal, hogy négy év alatt 450-szeres árbevétel-növekedést ért el, szakosodott árverezői havonta átlagosan 12 millió látogatót felügyelnek. A második helyen egy szoftvergyártással foglalkozó svéd cég, az iZettle AB végzett 301-szeres árbevétel-növekedéssel.

A rangsorra került cégek 52 százaléka a szoftveripart képviseli, az iparágak közötti versenyben második helyen az internetes szektor áll 18 százalékkal. A legtöbbször szereplő ország - immár öt egymást követő évben - idén is Franciaország lett: 87 céggel képviselteti magát az összesítésben, a második helyen az Egyesült Királyság (72), a harmadikon Norvégia (50) áll.

A közlemény idézi Csűrös Balázst, a Deloitte programvezetőjét, aki elmondta: örömteli eredmény, hogy a 2015-ös közép-kelet-európai Fast 50 verseny harmadik helyezettje, a Szallas.hu Kft. 1209 százalékos árbevétel-növekedésével idén is bekerült a legjobb száz cég közé.

A listán szereplő másik négy magyar cég sorrendben 466 százalékos árbevétel-növekedésével a Gravity Research & Development Zrt. a 218. helyezést érdemelte ki, őket a GPS Tuner Kft. (452 százalék, 223. hely), az Unas Online Kft. (240 százalék, 452. hely) és a JátékNet.hu Webáruház Kft. (221 százalék, 477. hely) követi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.