Öt hónapja száraz a rezsikard

Februárban már öt hónapja változatlan energiaárhelyezéseket mondhatott magáénak Budapest az európai fővárosok sorában - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) most közzétett nemzetközi felméréséből. Eszerint 22 uniós főváros és Belgrád sorában a budapestiek fizetik a második legalacsonyabb áramdíjat és a gázdíj tekintetében felmért 21 uniós főváros, illetve Belgrád között szintén ezüstérmes. Az áram esetében csak Belgrád olcsóbb - igaz, ott feleakkora az ár, mint nálunk. A Fidesz rezsikommunikációs értelmezésében tehát valóban elmondható, hogy ha Belgrádot nem számítjuk, akkor a felmért 22 uniós főváros közül valóban Budapest a legolcsóbb. A gáz csak Bukarestben olcsóbb; Németh Szilárd fideszes rezsibiztos félreérthető tájékoztatásaival szemben a román fővárosban drágább az áram, mint nálunk.

A fizetésekhez képest a budapestieknek a nyolcadik legnehezebb az áram- és a negyedik legkönnyebb a gázszámla kifizetése. Egy kétkeresős budapesti átlagcsalád jövedelmén belül az áram- és a gázszámla aránya 5,5 százalék, ami a hatodik legmagasabb arány a felmért 20 uniós főváros sorában.

Mindezen adatok már ötödik hónapja változatlanok, a Fidesz rezsikommunikációs ötleteit visszhangzó kormánypárti orgánumok ugyanakkor ezt néhány hete újdonságként tálalták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.