Osztrák bankvezetők romló kelet-európai helyzetre számítanak

A vezető osztrák pénzintézetek magas rangú illetékesei kezelhetőnek látják a kelet-európai gazdaság romló feltételei között bankjaik tevékenységét a térségben.

A Raiffeisen International vezérigazgatója pénteken úgy vélekedett a Dow Jones hírügynökségnek, hogy még romlani fog a  kelet-európai gazdasági helyzet. Herbert Stepic a nem törlesztett  hitelek összegének növekedésére számít, de a Raiffeisen folytatja a  hitelezést kelet-európai érdekeltségeinek. Aláhúzta ugyanakkor, hogy  egyre többet tesznek félre ezen rossz hitelek fedezésére.

Hasonló törekvésről számolt be pénzintézeténél Andreas Treichl,  az Erste Bank vezérigazgatója, miközben a bank szerinte a jövő héten a várakozásoknál jobb eredményadatokat ad majd ki.

A Dow Jones kiemeli: mindkét bankvezető az osztrák bankokról úgy  nyilatkozott, hogy azok tőkeellátottsága elégséges arra az esetre  is, ha hirtelen megugranának a teljesítetlen törlesztések, és  valamennyien képesek megfelelő tőkét rendelni kelet-európai  érdekeltségeik részére a gazdasági válság idején.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.