Osztják a Malév repülési jogait

Moszkva, Isztambul és Antalya tekintetében még lehet pályázni a Malév repülési jogaira. Hétfőig.

A Wizz Air Ukrajna, Oroszország, Törökország és Izrael felé is indítana járatokat, s ennek érdekében be is adta pályázatát a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalához - válaszolta kérdésünkre a légitársaság. 

Két új célállomásra érkezett be igény azok közül, amelyeket korábban a Malév repült a kétoldalú egyezmények alapján – derül ki a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalának honlapjáról. Az igényeket július 16-án jelezte az adott, de nem nevesített légitársaság. Oroszország esetében nincs megjelölve konkrét város, míg a török járatok céljaként Isztambult és Antalyát jelölte meg az igénylő. Augusztus 13-ig még bárki más is beadhat jelentkezést, azt követően pedig a beérkezett igények figyelembevételével elkezdődik a kijelölési eljárás, amely 90 napig tart. 

Az eljárás alatt a Légügyi Hivatal annak részleteiről nem ad tájékoztatást – válaszolta a hatóság sajtóosztálya arra a kérdésünkre, hogy konkrétan kik jelentkeztek és hányan, hozzátéve, hogy Izrael és Ukrajna esetében már elkezdődött a kijelölési eljárás.

A Népszabadság úgy értesült, hogy több légitársaság is jelentkezett ezekre a repülési jogokra: a legesélyesebbként a Wizz Airt emlegetik az iparági szereplők, hozzátéve, hogy a magyar hivatalok már korábban is próbáltak kétoldalú egyezmény hatálya alatt repülési jogot adni a Wizz Airnek, de ez nem sikerült, a török hatóságok ugyanis mereven elutasították, hogy beengedjék a Wizzt a török menetrend szerinti piacra. Ezért a Wizznek tavaly be is kellett zárnia egy meghirdetett, de megfelelő engedély nélkül (charterként repülték a mentrend szerinti járatot) elindított isztambuli járatot. A Wizz Air kérdésünkre megerősítette, hogy mind a négy országot illetően benyújtotta pályázatát a kijelölésre.

Úgy tudjuk, több desztinációra jelentkezett a Travel Service is, s vannak iparági szereplők, akik nem zárják ki a Ryanair helyzetbe hozását sem. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.