Oszkó még nem kérne újabb kölcsönt

Nincs napirenden újabb kölcsön felvétele a Nemzetközi Valutaalaptól - fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjúban Oszkó Péter új pénzügyminiszter.

Nincs napirenden újabb kölcsön felvétele a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF); ha a külső körülmények változnak, akkor a későbbiekben a legkedvezőbb feltételeket kívánja elérni az IMF-nél a kormány - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Oszkó Péter pénzügyminiszter.


Az új tárcavezető szerint a most meghirdetett intézkedések csak takarékossági lépések, amelyek nélkül nem lenne mozgástér a gazdaság motorjainak beindításához.


Amíg a meghirdetett programot nem sikerül végrehajtani, addig nincs lehetőség arra, hogy az adórendszer átalakításával, vagy bármilyen más gazdaságélénkítő lépéssel serkenteni lehessen a növekedést - rögzítette Oszkó Péter.


Példaként említette a nyugdíjrendszert, amelyből a megtakarított összeg hozzájárul a költségvetés egyensúlyához, s ennek nyomán több forrás juthat a vállalkozásoknak, amelyek növelhetik a foglalkoztatást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.