Oszkó lemondott Wizz Air igazgatósági tagságáról

Oszkó Péter volt pénzügyminiszter lemondott a tönkrement Malév egykori versenytársaként számon tartott Wizz Air Jersey-szigeteken bejegyzett holdingtársaságában viselt igazgatósági tagságáról - erősítette meg lapunk információját az érintett.

Oszkó Péter lemondott a Jersey-szigeteken bejegyzett Wizz Air Holdings Plc.-ben betöltött igazgatósági tagságáról - erősítette meg lapunk értesülését maga az érintett.

Oszkó Péter - távozik a vitatott posztról
Oszkó Péter

Idén februárban a Magyarországon aktív fapados légitársaságként ismert Wizz Air egyik konkurense tolta a sajtó orra alá az offshore-színhelyként ismert Jersey-szigeteki cégkivonatot, melynek tanúsága szerint a volt pénzügyminiszter már tavaly április óta igazgatósági tag a hazai Wizz Airt is tulajdonló holdingvállalkozásban.

Ezt követően igen heves vita alakult ki, hiszen Oszkó Péter 2010-ig pénzügyminiszterként jelentős mértékben befolyásolta a Wizz Air konkurenseként számon tartott Malév helyzetét. Noha az állami légitársaság idén tönkrement, Oszkó Péter határozottan visszautasította az összes ennek kapcsán felmerülő sejtetést.

Így azt, hogy már pénzügyminiszterként hozott döntéseivel is segíthette a Wizz Airt, melynek bizonysága lehetett a később elvállalt, ám februárig különösebben nem hirdetett poszt. Oszkó leszögezte: pénzügyminiszterként éppen hogy a Malév megmentése érdekében hozott fajsúlyos döntéseket, így annak csődjéért az új kormány felelős.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.