Benedek valószínűleg lemond holnap

Az első fokon másfél év - három évre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélt MNV vezérhelyettest még nem függesztették fel az állásából, de valószínűleg holnap beadja a lemondását.

Egyelőre nincs munkajogi következménye annak, hogy tegnap a Heves Megyei Bíróság első fokon másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hivatali visszaélés miatt Benedek Fülöpöt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. agrárportfólióért felelős vezérigazgató-helyettesét. Az MNV vezetői fölött ugyanis a munkáltatói jogokat a pénzügyminiszter gyakorolja, aki személyesen kíván egyezetni a kialakult helyzetről Bendek Fülöppel.

Ezért holnap a vezérhelyettes és Kamarás Miklós vezérigazgató hármasban tárgyal Oszkó Péterrel, amikor is "az érintettek érdemben akarnak foglalkozni a kialakult helyzettel" - közölte lapunkkal a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. A megbeszélésen történtekről a közvéleményt az MNV tájékoztatni fogja - tették hozzá. A Nol megbízható forrásból úgy tudja: Benedek Fülöp már informálisan felajánlotta lemondását, s vélhetően a holnapi találkozón ezt hivatalosan is megteszi. Ha ez megtörténik Oszkó Péter valószínűleg tudomásul veszi a vezérigazgató-helyettes távozását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.