Összesen 300 ezer jelöletlen tojást találtak a vámosok

A lefoglalt és a magyar előírások szerint minőségtanúsítással nem rendelkező tojásszállítmányokat megsemmisítik.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei az elmúlt időszakban három alkalommal találtak jelöletlen tojásszállítmányt, összesen 315.000 darabot – írja a NAV közelménye.

A járőrök első alkalommal Komáromban a 13-as főúton az Erzsébet hídnál ellenőriztek egy magyar sofőr által vezetett magyar rendszámú IVECO tehergépjárművet. A fuvarlevél és a rakományjegyzék alapján tojást szállított Szlovákiából Magyarországra. A vizsgálat során kiderült, hogy az árun semmilyen minőségi tanúsítást igazoló jelölés nem található.

Miután a jelöletlen tojás hazánk területére történő behozatala nem engedélyezett, minőségtanúsítási kötelezettség megszegése szabálysértés miatt a NAV pénzügyőrei a tojásokat lefoglalták.

A második esetben szintén ugyanezen a helyen egy szlovák sofőr vezette szlovák rendszámú DAF tehergépjármű akadt fenn az ellenőrzésen, amely ugyancsak Szlovákiából Magyarországra szállította volna a jelöletlen árut.

Harmadszorra Vámosszabadi térségében kapcsoltak le a NAV járőrei egy 95.000 darabból álló szállítmányt. Mindhárom ügyben a további eljárást a helyi Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága folytatja. A Vámosszabadi térségében lefoglalt szállítmány megsemmisítésére a mai napon kerül sor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.