Összeomlás szélén az informatikai piac

A kiskereskedelmi forgalom drasztikus visszaesése miatt 30-40 százalékos bevételcsökkenéssel számol az informatikai perifériákat gyártó Epson a magyar piacon pénzügyi évének első felében. A cég 10 millió euró forgalmat ért el a március végén zárult tavalyi pénzügyi évében a magyar piacon, szemben az egy évvel korábbi 9,4 millió euróval.

Fábián Miklós, a cég magyarországi képviseletének kereskedelmi és marketing vezetője szerdán Budapesten  sajtótájékoztatón elmondta, hogy az üzleti megrendelések már egy éve csökkennek, míg a fogyasztói, otthoni szegmens vásárlásai az idén estek vissza  jelentős mértékben. A vezető szerint a nagy áruházakban  katasztrofálisak az eladási adatok.

A több mint 65 éves japán cég az egyik legjelentősebb  informatikai periféria szállító a magyar piacon. A főként  nyomtatókat, projektorokat, kijelzőket, monitorokat és elektronikai  alkatrészeket gyártó vállalat magyar képviselete a bizonytalan  helyzet miatt jelenleg még nem tervez egész évre, csak az első félév  várható alakulását prognosztizálja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.