Ősszel a wellness-szállók tarolnak

Átlagosan háromszor annyit költünk éjszakánként szálláshelyre ősszel, mint a nyári időszakban – derült ki a Szallas.hu statisztikáiból. A legnépszerűbb célpont a nyáron inkább hanyagolt Budapest, valamint Eger és Sopron.

Míg nyáron a foglalások értéke egy éjszakára átlagosan 6 ezer forint volt, addig ősszel ez az érték 17 ezer forint fölé kúszik – ismertette a Szallas.hu. „Ősszel közel 50 százalékkal megnő a foglalások aránya a wellness szálláshelyekre, melyek jellemzően magasabb árkategóriába esnek, így egyfelől ezzel magyarázható a megugrás.

Másfelől ősszel csupán átlagosan 2,5 éjszakát töltünk el egy szálláshelyen, szemben a nyári hónapokra jellemző 8 éjszakával, rövidebb időszakra pedig hajlandóak vagyunk többet is költeni” – magyarázta Rácz István, a Szallas.hu Csoport marketingvezetője.

Mivel ezúttal két hosszú hétvége is esik az október 1. és november 30. közti időszakra, vélhetően ezzel magyarázható, hogy a tavalyi – egy hosszú hétvégés – időszakhoz képest az átlag két éjszakáról két és fél éjszakára nőtt a foglalások átlagos hossza. Egy éjszakáért azonban jellemzően csak kevéssel fizetünk többet a tavalyinál, mindössze 470 forint a különbség az előző év hasonló időszakával összehasonlítva.

A legnépszerűbb célpontok a főváros, valamint egyes megyeszékhelyek és fürdővárosok, mint Eger, Sopron, Pécs vagy Gyula, Hajdúszoboszló, Zalakaros és Sárvár. Tavalyhoz képest kikerült azonban a top 10 város közül Győr.

2012 nyarához viszonyítva másfélszeresére nőtt a hotelbe történő foglalások száma – elsősorban a wellness-szolgáltatások miatt –, így ősszel magasan ez a legnépszerűbb szálláskategória (44%). Panziót, illetve apartmant az emberek 20-20 százaléka választ, míg a vendégházakat 14 százalék részesíti előnyben.

 

A Top 10 belföldi célpont ősszel

1. Budapest

2. Eger

3. Sopron

4. Pécs

5. Gyula

6. Hajdúszoboszló

7. Zalakaros

8. Sárvár

9. Szeged

10. Hévíz

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.