Rogán: Semmi nem tesz jobbat, mint egy Oscar-díj

Ha nincs az új filmtámogatási rendszer, ez a siker nem jött volna – jegyezte meg a Saul fia Oscar-díjára utalva Rogán Antal ma, az Országmárka 2.0 konferencián, ahol bejelentette: nagyon sok pénzt fog elkölteni az állam brandekre, márkákra és nagyrendezvényekre, és mára jövő héten dönthet a kormány az új turisztikai ügynökségről.

Rogán hangsúlyozta, hogy országmárkáról sokféle értelemben lehet beszélni: például "semmi nem tesz jobbat, mint egy Oscar-díj". Ha nincs új filmtámogatási rendszer, amely azokat a tehetségeket is támogatja, akik még nem készítettek filmet, ez a siker nem jött volna - jegyezte meg.

A turizmusban az elmúlt évek növekedéséért az államnál jóval többet tettek a piaci szereplők, noha az állam sokkal többel tudna hozzájárulni a szektor fejlődéséhez, amelynek egyik akadálya a források szétszórtsága – emelte ki. Ezért lenne célszerű, ha az állami feladatokat nem a hagyományos bürokratikus rendben, hanem egy rugalmas ügynökségen keresztül látnák el.
Az állam most "nagyon sok pénzt" fog elkölteni brandekre, márkákra és nagyrendezvényekre, eközben partnerként tekint a piac szereplőire, az érintett önkormányzatokra, amelyektől semmilyen jogkört nem kíván elvenni – szögezte le a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere.

A kormány már tárgyalt az ügynökségről szóló előterjesztésről, megrendelt bizonyos tanulmányokat, így március 9-én a végső döntést is meghozhatja.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.