80 milliós megbízás Pintér volt cégének

Pintér Sándor összeférhetetlenségre hivatkozva már régen eladta biztonsági cégét, a Civil azonban nem esett ki a pikszisből. Most a Szerencsejáték Zrt.-nél hosszabbított, és szerződése értelmében az állami cég régiós központjait is védelmébe vehette.

Újra a belügyminiszter, Pintér Sándor volt cége adta a legjobb ajánlatot a Szerencsejáték (Szrt.) Zrt. pályázatára, így a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-vel kötött szerződést az állami vállalat „egyes vagyonőri feladatok ellátására”. Az Szrt. oldalán fellelhető adatok szerint a megállapodás a vállalkozási szerződés módosítását, személy- és vagyonőri tevékenységet, valamint biztonsági takarítást tartalmaz.

A Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai főhadiszállása a Civil védelme alatt áll
A Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai főhadiszállása a Civil védelme alatt áll
Fotó: Bácsi Róbert László

A július végén született, határozatlan időre szóló kontraktus alapján a játékszervező 77 millió forintot fizet mindezért a Civil Zrt.-nek. A feladatra a céget zárt, meghívásos pályázattal választották ki, majd az utolsó körben az érvényes pályázatot benyújtókat árversenytárgyalásra hívták meg, ahol a Civil adta a legkedvezőbb ajánlatot – tájékoztatta lapunkat a Szerencsejáték Zrt.

Felvetésünkre azt is közölték, hogy az eljáráson a győztesen kívül a Valton Security Kft., a Testőr Kft., és az Arco-Safe Zrt. vett részt. Jelezték azt is, hogy az Arco 5,8, a Valton 4,4, a Testőr Kft. pedig 10 százalékkal adott magasabb ajánlatot a Civilnél. A vállalkozásnak nem csak az állami társaság budapesti központjára lesznek feladatai – derült ki az Szrt. leveléből. A főváros mellett a miskolci, a pécsi, a szegedi kirendeltségekben kell diszpécseri és recepciós feladatokat, valamint a már említett biztonsági takarítást elvégezni.

A Civil egyébként már évek óta dolgozik az Szrt.-nek, mint azt válaszukban jelezték, a mostani megállapodás keretszerződését még 2010. szeptember elején kötötték, határozatlan időre. A biztonsági vállalkozás egyébként már régóta nincs a belügyminiszter tulajdonában.Miután Pintér Sándor bekerült az előző Orbán-kormányba, jelezte, hogy értékesíti vállalatát. Mint mondta: ezt kifejezetten azért teszi, hogy elkerüljön bármilyen összeférhetetlenséget.

Az Origo februárban arról írt, hogy a korábbi évek közbeszerzési eljárásain eredményesen szereplő Civilt ugyan továbbra is a Prostasia Zrt. birtokolja, ám 2013 nyarán utóbbi társaságnál tulajdonosváltás történt: Kántor Tibor helyére Tölgyesi Vilmos és Szabó Péter lépett. A portál szerint Tölgyesi 1997 márciusa és 2000 májusa között egy másik biztonsági vállalkozásnál, a Preventív Securitynél a felügyelőbizottság tagja volt, míg Pintér Sándor 1997 márciusa és 1998 júliusa között a cég igazgatóságának elnöke volt. Ezen felül 2002-ben és 2003-ban mindhárman tulajdonosai voltak az Immobil 2000 Ingatlanközvetítő és Hasznosító Kft.-nek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.