Orvhorgászok a pácban

Országos razziát tartottak a hatóságok a vízpartokon. A rendőrökkel kiegészült halőrbrigádok hajnaltól késő estig kutattak a rapsicok után.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) koordinálásával országos átfogó halászati ellenőrzést tartottak a megyei kormányhivatalok és a megyei rendőrhatóságok – tudatta a NÉBIH.

Az elsőfokú halászati hatóságként is működő megyei kormányhivatalok – a rendőrhatósággal közösen – több mint 40 csoportban ellenőrizték kora reggeltől késő estig a halászati-horgászati tevékenységet.

A hatóságok mind a jelentős és horgászok által közkedvelt horgászvizeken, mind pedig a félreeső, ám horgászatra még alkalmas kisebb vízterületeken folytattak ellenőrzéseket. A vizsgálat a halászati-horgászati tevékenység teljes vertikumára kiterjedt, így az okmányok meglétére, a fogás szabályszerűségére, a fogott hal vizsgálatára és a fogás megfelelő dokumentálására is.

Az egységes hatósági fellépés elsődleges célja az volt, hogy jelenlétével is felhívja a horgászok és halászok figyelmét a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és etikai normák betartásának fontosságára.

A hivatal tervei közt szerepel, hogy a jövőben is szervez az érintett társhatóságokkal közös ellenőrzéseket, amelyekkel távlati célja, hogy segítsen megelőzni, majd felszámolni a hal fogásával kapcsolatos jogszabálysértéseket, valamint, hogy halászati tevékenység esetén – a nyomon követhetőség szabályait betartva – biztonságos, minőségi élelmiszer kerüljön a fogyasztók asztalára.

Az országos halászati ellenőrzés tapasztalatairól a halászati hatóság a későbbiekben tájékoztatja a nyilvánosságot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.