Őrület lesz a hétvégén az M7-esen

Nem elég, hogy az első igazán forró nyári hétvégén a vakációra induló diákok hada indul szüleivel vagy nélkülük a Balatonra, a nemzeti fejlesztési tárca rátesz egy lapáttal, s a kamionstop feloldásával járul hozzá a zsúfoltság élményének testközeli megismeréséhez.

Bár hivatalosan az utolsó tanitási napként  június 15. szerepel a naptárban, sokan fittyet hánynak majd erre, előrehozzák vakációjuk kezdetét. Akik a Balatonhoz tartanak, jó ha tudják, nem lesz egyszerű a lejutásuk, ugyanis a nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2015. június 13-án és 14-én korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utak - derül ki az NFM közleményéből.

A kamionstop főszabály szerint szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben a hétvégén. Az országos tisztifőorvos azonban az érkező hőhullám miatt II. fokozatú hőségriasztást rendelt el 2015. június 15-én éjfélig. A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti.

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk. A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.