Oroszország feloldotta magyar húsfeldolgozók exportjának korlátozását

Feloldotta az orosz állat- és növény-egészségügyi felügyelet (Roszszelhoznodzor) négy magyar húsfeldolgozó vállalat oroszországi exportját sújtó ideiglenes korlátozásokat.

Gilyán György moszkvai magyar nagykövet Szergej Dankverttel, a Roszszelhoznodzor vezetőjével múlt szerdán folytatott  megbeszélésén már ígéretet kapott arra, hogy az orosz felügyelet  napokon belül hivatalosan engedélyezi az export felújítását, amelyet  Moszkva közel egy éve korlátozott.

A korlátozásnak az volt  az oka, hogy a szóban forgó cégek termékeiben az - európai uniósnál  alacsonyabb - orosz egészségügyi határértéket meghaladó mérgező  anyagokat találtak. A magyar cégek azóta lépéseket tettek ennek kiküszöbölésére.

Süth Miklós a Földművelésügyi és Vidékfejlsztési Minisztérium szakállamtitkára elmondta, hogy a felodás egyelőre a Kométa és a Pick hús-, valamint a Hungerit és a Hollabaromfi baromfifeldolgozót érinti

Öt százalék lehet a áfateher
Húsértékelés, sertéstelep, húsipar, húsfeldolgozó, élelmiszeripar féldisznók, sertés feldarabolva, (köröm, fej, karaj, ) diszók, malacok, disznóól, Atkár vidék
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.