Oroszok Sármelléken: a reptéren már leszálltak

Leszállt az első, Moszkvából érkező gép a Fly Balaton Nemzetközi Repülőtéren, amely az elmúlt években leginkább németországi desztinációkból fogadott járatokat. Az első 131 orosz turistát két héten belül követi a következő csoport. Augusztus végéig rendszeresen érkeznek a gépek Moszkvából a Balaton partjára.

Mig 29-es, Szuhoj 27-es, vagy a legújabb PAK-FA lopakodó vadászbombázók helyett Boeing 737-500-assal
tértek vissza az oroszok Sármellékre. Az első Moszkvából érkező nyári charter-járat 131 utasa a Skyexpress gépével érkezett a Fly Balaton Nemzetközi Repülőtérre. A turisták ideiglenesen tartózkodnak hazánkban - majd fél évszázad helyett 13 napig maradnak és a Balatonnál nyaralnak majd. Ezzel együtt a nyári szezonban, egészen augusztus végéig folyamatos lesz a légi összeköttetés az immáron egész évben működő légikikötő és az orosz főváros között.

A Fly Balatonnál április közepén kezdődött a nyári szezon, a reptér azóta hetente három-négy charter-járatot fogad. Frankfurtból és Düsseldorfból hetente, Hamburgból, Berlinből és Erfurtból, illetve Lipcse és Drezda reptereiről kéthetente érkeznek a járatok – egészen október közepéig.

„Bár már csak a jövő évben számolunk menetrendszerinti járatok indításával, ettől függetlenül reptér forgalma elvárásaink szerint alakul” - hangsúlyozta dr. Mihálka Tibor, a repteret üzemeltető FB Airport Kft. kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója. „Moszkvából most érkező, összesen nyolc járat jelentős lépés, hiszen a balatoni reptér megjelent a mind nagyobb vásárlóerővel bíró orosz piacon, így a lehetőségek kiaknázásával esélye nyílik további járatok fogadására is” – tette hozzá.

A társaság 2010 áprilisában dobott mentőövet a felszámolási eljárással terhelt reptérnek. Az FB Airport Kft. az elmúlt évben a légikikötő újraindítását, az egész éven át tartó működés feltételeinek megteremtését tűzte ki célul. Fontosnak tartották, hogy a légikikötő több lábon álljon, ezért a társaság új vezetése nem csupán az utasszállítás fellendítésére kívánt koncentrálni. Az FB Airport Kft. a légiközlekedés minden üzleti szegmensben meg kíván jelenni, amit lehetővé tesznek a reptér kiemelkedően jó adottságai és rendkívül költséghatékony működése is.

„Önmagában jelentős érték, hogy sikerült megtartani a légiközlekedés térképén a balatoni repülőteret. Az idei esztendő feladata a járatok számának bővítése, a cargo-forgalom megerősítése és a kisgépes forgalomhoz kapcsolódó szolgáltatások további fejlesztése” – emelte ki a kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgató.

Továbbra is folynak ugyanakkor a tárgyalások új járatok indításáról – ennek részeként született megállapodás moszkvai charterek fogadásáról is. A Fly Balaton nyereséges működésének megteremtéséhez ugyanakkor elengedhetetlen a menetrendszerinti járatok indítása is, erről a társaság több légitársasággal folytat tárgyalásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.