Orosz meló: vezért cserél az OTP

George Cseszakov veszi át az OTP Bank Russia (OAO OTP Bank) vezérigazgatói posztját az Orosz Központi Bank engedélyét követően.

Az OTP közleménye szerint George Cseszakov a lakossági hitelezés egyik megteremtője Oroszországban. Először a Standard Banknál, majd az Investsberbanknál (2006 óta az OTP Bank oroszországi leánybankja) alapozta meg a fogyasztási hitelezés és a hitelkártya területek létrehozását. A szakember 2006-2011 között a Tinkoff Banknál dolgozott, először ügyvezető igazgatóként, majd mint a társaság vezérigazgatója és az igazgatóság elnöke.

George Cseszakov a Moszkvai Állami Egyetemen végzett mechanika és matematika szakon 1994-ben, és mesterdiplomát szerzett 1996-ban informatika szakon a Princeton Egyetemen.

Az OTP tájékoztatása szerint Illés Zoltán, az OAO OTP Bank előző vezérigazgatója családi okok miatt, közös megegyezéssel távozott posztjáról ez év szeptember 2-án. A közgazdász végzettségű szakember 2006 júliusától volt az OTP Bank Lakossági Igazgatóságának vezetője, majd tapasztalatait 2012 májusától az OAO OTP Bank vezérigazgatójaként, az univerzális retail üzleti működési modell kialakításában hasznosította.

Az új vezérigazgató kinevezéséig a társaság irányítását a pénzügyi vezérigazgató-helyettes, Szemere Dávid látta el.

Nem ez volt az egyetlen személyi változás az OTP Bank orosz leánybankjánál az elmúlt évben. Idén augusztusban a bank közgyűlésén ismét az igazgatóság elnökének választották Hamecz Istvánt, aki 2008-tól már tagja, majd 2010-2012 között elnöke volt az orosz leánybank igazgatóságának - közölte az OTP.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.