Orosz cégnél folytatják a Malév Boeingjai

Négy egykori Malév-gépet ad bérbe az ILFC lízingcég az orosz Transaero légitársaságnak, egy pedig a KLM diszkontcégénél, a Transaviánál folytatja.

Az ILFC lízingcég az orosz Transaero légitársaságnak ad bérbe négy darab Boeing 737-700-ast abból a 18 gépes flottából, amely korábban a Malév színeiben repült. A kékorrú repülők egyelőre a Malév dizájnját viselik (napokon belül átfestik), de már ír lajstromba vették őket. Ezen a képen az egykor HA-LOI lajstromjelű gép látható, már az ír regisztrációs festésével. Három gépet Shannonban lajstromoztak át, s a Dublinban maradt gép is az orosz cégnél folytatja. 

A Transaero Airlines Oroszország második legnagyobb légitársasága, bázisa Moszkvában található. A 77 repülőgépet számláló flottájában jószerivel csak Boeing repülőgépeket üzemeltetnek, mindössze 3 Tu–214-es teljesít szolgálatot náluk. A 737-es flottájukban eddig csak a 800-as típusváltozatot repülték, az ex-Malév-gépek lesznek az első hétszázasaik. 

Elkelt időközben egy nyolcszázas is: A Malév legfiatalabb Boeing 737-8Q8 típusú repülőgépét, amely a oneworld légiszövetség speciális festését viselte (HA-LOU) Toulouse-ban festik át a holland Transavia légitársaság színeire. Ez a légitársaság a KLM diszkontcége, s a hírek szerint régóta foglalkoznak Schiphol–Budapest járatnyitással. Ha pedig ez a tervük meg is valósul, az ex-Malév-gép ismét rendszeres vendég lehet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.