Óriásüzlet készül a logisztikai iparban

Óriásüzlet készül a logisztikai iparban, miután a UPS bejelentette, hogy 6,8 milliárd dollárért megvenné európai konkurensét, a TNT Expresst.

Hatalmas üzlet van készülőben a logisztikai szektorban. A United Parcel Service Inc. (UPS) bejelentette, hogy hajlandó megvásárolni a holland TNT Express NV-t, amely az európai gyorspostai szállítói piac második legnagyobb szereplője. A UPS a részleteket is nyilvánosságra hozta, miután mai, hétfői közleményében tudatta, hogy összesen 6,8 milliárd milliárd dollárt szán az ügyletre.

Ez azt jelenti, hogy egy részvényért 9,5 eurót adnak, ami messze több mint 50 százalékos felár a február 16-i záróárhoz képest. Azóta a TNT részvényeivel nem kereskedtek, mert zajlottak az ügylettel kapcsolatos egyeztetési tárgyalások. Ezek eredményre is vezettek, mert a holland társaság menedzsmentje az ajánlat elfogadását javasolta a vállalat részvényesei számára. 

Az ajánlattal a UPS egyáltalán nem garasoskodott, hiszen 105 éves történetének legnagyobb ilyen üzletét hozná össze – írta a Bloomberg. Ezzel nem mellesleg az európai piacon is jelentősen növelné a jelenlétét, hiszen 2010-ben a piac 7,7 százalékát fedte le, míg a legnagyobb szereplő a DHL volt 17,6 százalékos részesedéssel. Az előbbihez jöhet hozzá a TNT 9,6 százalékos súlya. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.