Óriásgéppel jár Budapestre az Emirates

Megérkezett Budapestre az Emirates első Boeing 777-ese Dubajból, így irányonként több mint 350 utast szállítanak a két város között. Minden nap lesz a repülőn első osztály is. 

Megérkezett Budapestre a dubaji Emirates légitársaság Boeing 777-es repülőgépe. Először közlekedik menetrendszerű járat Budapestre ezzel a géptípussal, amely valóban óriásgépnek számít: járatonként és kialakítástól függően 364-370 utast szállíthat, tehát irányonként csaknem száz utassal többet, mint az eddig használt Airbus A330-200-as repülőgépük.

Varga G. Gábor / Népszabadság

– Nem sokkal több mint egy év telt el azóta, hogy az Emirates beindította budapesti járatát, amely olyan sikeres volt, hogy hamar a kapacitások növelése mellett döntöttünk. Az első év töltöttsége 78 százalék fölötti volt – mondta Thierry Aucoc, az Emirates régiónkért felelős kereskedelmi alelnöke. Hozzátette, hogy a járat első évében százötvenezer utast szállítottak Budapest és Dubai között, valamint 3700 tonna árut fuvaroztak ezen az útvonalon.

Az új gép egy új szolgáltatást is hozott, a luxus-elsőosztályt, amely minden nap elérhető a járaton. Az első osztályon utazó utasok rengeteget költenek ott, ahová utaznak, s a legmagasabb minőségű szolgáltatásokat veszik igénybe. Horváth Gábor, az Emirates magyarországi kereskedelmi vezetője elmondta: azon a napon, amikor bejelentették, hogy elindítják az első osztályt, már egy magyar utas foglalt az első frist class járatra – ami cirka egymillió forintjába került Dubajig.

Rekord

650 utassal a fedélzetén szállt le az Emirates Airbus A-380-as óriásgépe ma Koppenhágában, ez pedig rekord: soha nem utazott hosszú távú járaton ennyi ember. A légitársaság úgy érte el a repülőgépen ezt a kapacitást, hogy három helyett két osztállyal rendezték be a világ legnagyobb repülőgépét.

Thierry Aucoc hozzátette: Dubaj, mint sokoldalú turisztikai célpont egyre népszerűbb a magyarok körében. Kérdésünkre elmondta, hogy a gép üzemeltetése már nyolcvan százalékos töltöttség alatt nyereséges, de a cél minden útvonal esetében a nyolcvan százalék fölötti foglaltság elérése.

Varga G. Gábor / Népszabadság

– Rekordforgalmú lesz az idei év Budapesten, december elején immár a tízmilliomodik utasunkat köszönthetjük. Minden újabb egymillió utas kétezer munkahelyet teremt, tehát ez fontos az országnak is. A növekedésben pedig komoly szerepe van az Emirates új járatának is – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi vezetője. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.