Óriás megrendelés: az E.ON-tól az MVM-nek

Mintegy négyezer tonna acélszerkezet gyártásával bízza meg az MVM OVIT Zrt.-t az E.ON Németország - tájékoztatta az MVM OVIT az MTI-t.

A keretszerződés szerinti teljes mennyiség lehívása a német vállalat idei évre tervezett távvezeték-építési projektjeinek függvényében történik. A versenytárgyaláson zajló eljáráson az idei acélszerkezet-gyártási mennyiség elnyeréséért 13 cég indult. Az ajánlatok kiértékelése után ítélte oda az E.ON az MVM OVIT Zrt.-nek az összes mennyiség csaknem felét kitevő beszállítói tételt. 

A társaság közleménye szerint ez jelentős volumennövekedés az elmúlt évekhez képest, és azért is nagy siker, mert az E.ON minősített beszállítói státuszának megszerzését hosszadalmas, több évig zajló előminősítési eljárás előzi meg, majd ezek után is minden évben óriási a verseny az egyes beszállítók között. Az eddigi együttműködés és az idei megbízás alapján az MVM OVIT arra számít, hogy a németországi társaság számára az általa gyártandó acélszerkezet mennyisége a jövőben még tovább növekedhet.

Az MVM OVIT Zrt. - az MVM Csoport tagvállalata - gödi telephelyén működteti Magyarország egyik legkorszerűbb acélfeldolgozó üzemét. Az üzem évi mintegy 12-15 000 tonna beépítésre kész, duplex felületvédelemmel ellátott fémszerkezet előállítására képes. Az MVM OVIT hazai és külföldi vállalkozásaihoz szükséges összes acélszerkezet ebben a gyártóüzemben készül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.