Orbán Viktor megígérte

Az M1-es autópályát Esztergommal összekötő utat ígért a Magyar Suzuki Zrt.-nek Orbán Viktor. A miniszterelnök vállalásának teljesítésébe a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. most vág bele. A város és a sztráda közvetlen közúti kapcsolatának kiépülésére azonban a kormány stratégiai partnerei közé tartozó autógyártónak egy ideig még várnia kell.

Három hónappal a kormányfő ígéretének elhangzása után, a közúti beruházás a kezdeti lépéseknél tart. A NIF közlése szerint elsőként a fejlesztés megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére írták ki a közbeszerzési eljárást. Amivel az állami beruházó cég szerint megkezdődnek az Esztergom és az M1-es közti közúti kapcsolat kiépítésének előkészületei.

A megvalósíthatósági tanulmány a várakozások szerint 2014 nyarára készülhet el. A szakmai anyagnak a többi között tartalmaznia kell a még megtervezésre váró, irányonként egy-egy forgalmi sávos főút lehetséges nyomvonalainak tanulmánytervét. De a tanulmány magában foglalja majd a beruházás költséghaszon elemzését, közúti biztonsági hatóságvizsgálatát, illetve a Natura 2000 hatásbecslést is.

A Magyar Suzuki az új útszakasz jótékony hatásait alighanem csak évek múlva érzékelheti majd. A NIF szerint legalábbis a megvalósíthatósági tanulmány összeállítása után, a fejlesztés munkálatai a szükséges források rendelkezésre állása esetén, a következő uniós költségvetési ciklusban folytatódhatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.