Orbán Viktor fogorvosa nem pályázik a pénzekre

Orbán Viktor fogorvosa, Bátorfi Béla morális okokból úgy döntött: nem pályázik az általa felügyelt Orvosi Turizmus Iroda és a kormány megállapodása alapján elkülönített, egymilliárdos keretű fogászati fejlesztési támogatásokra - írja a Világgazdaság.

A fogászati vállalkozások heteken belül benyújthatják támogatási kérelmüket arra a pályázatra, amelynek finanszírozására áprilisban egymilliárd forintot különített el a kormány - közli a Világgazdaság.

Az állami támogatásra csak azok a cégek nyújthatnak be pályázatot, amelyek csatlakoztak a kormány és az Orvosi Turizmus Iroda (OTI) Zrt. megállapodásával elindított Magyar fogászati turizmusfejlesztési programhoz. A cél annak megakadályozása, hogy a külföldi páciensekre specializálódott hazai fogászatok évi 60-70 milliárdos bevételének harmadát külföldi betegközvetítő cégek fölözzék le.

A program megalkotásában Orbán Viktor fogorvosa, az OTI felügyelőbizottságának elnöki posztját betöltő Bátorfi Béla is részt vett. Az OTI vezérigazgatója, Szűcs László a lapnak elmondta: Bátorfi Béla morális okokból úgy döntött, cége nem indul az állami forrású pályázaton.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.