Orbán Viktor esete az Egis gyógyszergyárral

Ma avatja fel Orbán Viktor miniszterelnök az Egis gyógyszertechnológiai fejlesztő és kísérleti üzemét, valamint az analitikai fejlesztési laborépületét.

Magyarországon két gyártóbázisa van a cégnek Budapesten és Körmenden. Mint ismeretes, Körmenden az Egis szeptember elején avatott fel egy új analitikai fejlesztő laboratóriumot – írja a Portfolió. Az Egis generikus gyógyszergyártó, de végez felfedező kutatásokat is, együttműködve az anyacéggel, a Servier-vel. Az originális termékek értékesítésen belüli részaránya azonban elenyésző, a legutóbbi lezárt pénzügyi évben mindössze 3 százalék volt.

Az Egis üzleti tevékenysége (fejlesztés és kereskedelem) elsősorban a szív és érrendszerre, a központi idegrendszerre, illetve a légzőrendszerre ható gyógyszerekre összpontosít, de folyamatosan szélesíti profilját, egyre nagyobb szerephez jutnak például az onkológiai készítmények is. A Celltrion-megállapodás révén pedig a termékpaletta új elemekkel bővül majd.

Az Egis árbevétele a legutóbbi teljes – 2011 szeptember 30-án zárult – üzleti évében közel 130 milliárd forint volt, amelynek 9 százalékát, mintegy 11,6 milliárd forintot innovációra és kutatás-fejlesztésre fordított. Éves árbevételének mintegy háromnegyede exportból származik. Termékeit több mint hatvan országba exportálja, a magyarországi bázisa mellett további 18 országban van saját képviselete. A cég a magyarországi gyáraiban és külföldi irodáiban csaknem négyezer főt foglalkoztat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.