Orbán több száz baloldali trafikost sejt

A miniszterelnök szerint ha akarták volna, egyetlen baloldali sem nyert volna.

Százas nagyságrendben vannak baloldaliak, akik dohánybolt-koncessziót nyertek – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A kormányfő úgy fogalmazott: "szelíd ember vagyok, tehát nem fenyegetőzésképpen mondom, de hogy ha mi egyszer politikai szempontokat akarnánk egy ilyen pályázati rendszerben érvényesíteni, ott egy, azaz egyetlen baloldali sem nyerne". De nem politikai szempontok alapján születtek döntések – hangsúlyozta.

A miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban visszautasította azt a vádat, amely szerint politikai szempontok alapján születtek döntések a trafikpályázaton. Orbán Viktor egyúttal nyomatékosította: a kormány nem hajlandó arra, hogy elhalassza a tervezett szerződéskötéseket.

Orbán arra nem tért ki, hogy honnan tudja, hogy "százasával vannak baloldaliak", akik trafikot nyertek. Az pedig pláne nem derül ki, honnan tudja, hogy az általa hivatkozott trafiknyertesek baloldaliak.

Korábban Kósa Lajos – aki szintén több száz baloldali trafiknyertest emlegetett – lapunk kérdésére leszögezte: nem vizsgálták a trafiknyertesek listáját, csak a helyi Fidesz-szervezetekhez "beszivárgó" információkat összegezték. 

Így a Magyar Nemzet korábban az 5400 koncesszió közül két tucat olyan személyt talált, aki köthető volt a baloldalhoz. Igaz, ebben is volt tévedés, ugyanis a MNO által Puch László korábbi MSZP-pénztárnok rokonaként azonosított személyről kiderült, hogy fideszes képviselő.

A Népszabadsághoz beérkezett olvasói visszajelzések alapján az 5400 koncesszióból 1380-ról lehet tudni, hogy főképpen a Fideszhez, illetve kisebb részben a CBA-hoz, Tabán Trafikhoz, Vimpexhez kötődő személy kapta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.