Orbán szabadkereskedelem- és unortodoxia-párti

Magyarországnak nagyon fontos, hogy az EU minél inkább szabadkereskedelem-barát politikát folytasson – közölte Orbán Viktor az unió soros elnökségét ellátó Írország miniszterelnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján. Egyszersmind az unió magyar országjelentését úgy értékelte, sikeres a magyar gazdaság megújításának több innovatív, nem ortodox eszközt is tartalmazó modellje.

Magyarországnak nagyon fontos, hogy az Európai Unió minél inkább szabadkereskedelem-barát politikát folytasson – mondta Orbán Viktor, miután Budapesten tárgyalt Enda Kenny ír miniszterelnökkel.

Az európai gazdaság csak akkor lehet sikeres a jövőben, ha minél nyitottabb, és minél több más jelentős gazdasági szereplővel törekszik szabad kereskedelemre – tette hozzá.

Az ír miniszterelnök országa 2013 első félévében esedékes EU-elnökségi programját ismertette a megbeszélésen.

A magyar kormányfő szerint Írország EU-elnökségének szellemisége ilyen szabadkereskedelem-barát lesz.

A magyar–ír kapcsolatokról szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott: a szabadság és a szabadságharc a két nép fejében "nagyon közel áll".

A sajtótájékoztatón a magyar miniszterelnök értékelte az Európai Bizottság szerdai országjelentését is. Számára ez azt mutatja, hogy sikeres a magyar gazdaság megújításának több innovatív, nem ortodox eszközt is tartalmazó modellje.

Közölte: a brüsszeli országjelentést a magyar kabinet fontos pillanatnak és komoly sikernek tartja. Már "van papírunk is arról, hogy a magyar gazdaság jó úton jár" - fogalmazott Orbán Viktor. Hangsúlyozta, Magyarország pénzügyi szempontból az Európai Unió sikeres országai közé tartozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.