Orbán nem akar több IMF-hitelt

Magyarország nem akar újabb IMF-hitelért folyamodni - közölte Szófiában a miniszterelnök.

A Napi Gazdaságban megjelent híradás szerint a  kormányfő sajtótájékoztatóján kijelentette: másodszor nem akarják növelni Magyarország adósságállományát.

Orbán Viktor hozzátette: a magyar gazdaság stabilizálását önerőből kívánja megoldani a kormány, az ehhez szükséges forrásokat pedig a magyar piacon kívánjuk megteremteni.

Ugyanakkor a nemzetgazdasági minisztérium ma azt közölte a Reuters hírügynökséggel, hogy Magyarország nem vizsgálja új megállapodás lehetőségét a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), cáfolva egy aznapi lapértesülést.

A Magyar Nemzet arról írt, hogy Matolcsy György és Simor András jegybankelnök egy úgynevezett elővigyázatossági hitelmegállapodás felől is tájékozódhat, amikor tárgyalást folytatnak az IMF képviselőivel Washingtonban.

A minisztérium sajtóirodája szerint "ez a jelentés minden alapot nélkülöz". "Matolcsy György washingtoni tárgyalásai során nem kerül szóba egy új hitelmegállapodás lehetősége a valutaalappal - közölte az MTI. A gazdasági miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök többször megerősítette, hogy Magyarország nem kíván új megállapodást aláírni az IMF-fel, és ebben nincs változás."

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.