Orbán Gábor lesz Varga Mihály kulcsembere

Orbán Gábort, az Aegon Alapkezelő kötvényüzletágának vezetőjét jelöli adó- és pénzügypolitikai államtitkárává Varga Mihály.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a megüresedett adó- és pénzügypolitikáért felelős államtitkári posztra Orbán Gábor közgazdászt jelöli - közölte a tárca minden egyéb kommentár nélkül.

Orbán Gábor a fiatal közgazdász-generáció elismert tagja, az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. kötvényüzletágának vezetői posztját hagyja el az államtitkári székért. Diplomáját 2003-ban szerezte, és az MNB-nél, majd az Európai Központi Bankban dolgozott pályája elején, elemzőként. Gyakorta publikált nemzetközi folyóiratokban, hazai lapokban is - írja róla a portfolio.hu. Az Aegonnál 2007 óta dolgozott. 

Orbán Gábor Pleschinger Gyulát követi a poszton, aki a jegybank Monetáris Tanácsának tagja lett, és egyre többet emlegetik a soron következő jegybanki alelnökként is (az új jelölés március végén várható). Az adó- és pénzügyi államtitkári poszt kiemelt jelentőségét az adja, hogy az államtitkár területét a költségvetésen kívül eső hagyományos pénzügyminisztériumi ágak adják: a számviteli, adó- és a vámkérdések mellett hozzá tartozik a makrogazdasági tervezés, a nemzetközi kapcsolatok és a pénz- és tőkapiaci szabályozás is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.