Orbán és Hernádi jövő heti közös programja

Jövő héten Orbán Viktor kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója közösen teszik le Tiszaújvárosban egy új üzem alapkövét. A miniszterelnök ezzel ország-világ előtt megerősítheti, hogy kiáll az Interpol-körözés alatt álló cégvezér mellett.

Jövő héten Orbán Viktor kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója közösen vesznek részt a Mol-tulajdonú, tiszaújvárosi TVK új butadiénkinyerő üzemének alapkőletételén - derül ki a Mol nemrég kiküldött meghívóiból. A korábban bejelentett beruházás eredményeként 2015-ben adnák át a műgumigyártás alapanyagául szolgáló, 130 ezer tonna kapacitású egységet, Észak-Magyarország egyik legnagyobb ipari beruházását.

Orbán Viktor és Hernádi Zsolt 2010-ben - most is együtt ünnepelnek
Orbán Viktor és Hernádi Zsolt – A Mol jól tűri az adókat

Bizonyára nem véletlen, hogy épp most jelenik meg együtt egy nyilvános eseményen Orbán Viktor és az Interpol körözési listájára a múlt héten felkerült elnök-vezérigazgató. A magyar hatóságok sem az Interpol-körözés, sem az ettől függetlenül kiadott európai elfogatóparancs nyomán nem kívánják Horvátországnak kiadni a Mol elnök-vezérigazgatóját, mondván: a horvát vádak alól - miszerint Hernádi Zsolt kenőpénzt adott volna Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek az INA Mol-irányítása fejében - a Magyarországon lefolytatott nyomozás az üzletembert teljes körűen tisztázta. Mivel külföldön az Interpol-eljárás miatt problémái adódhatnak, Hernádi Zsolt most nem hagyja el az ország területét.

Orbán Viktor - aki személyesen is jó viszonyt ápol Hernádi Zsolttal - a közös programmal bizonyára ország-világ előtt demonstrálhatja a Mol-vezér melletti kiállását.

Az eseményen egyébként akár Medgyessy Péter volt szocialista kormányfő is feltűnhet, aki 2006 óta a TVK egyik igazgatósági tagja.

Schiffer András, az ellenzéki LMP frakcióvezetője bejelentette, felmérésük alapján saját frakciójukon kívül összesen két - egy Együtt-PM-es és egy szocialista - képviselő támogatná azt az általuk kezdeményezett vizsgálóbizottságot, amely a Mol INA feletti 2009-es irányításszerzésének körülményeit vizsgálta volna.

Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató vezetője a Magyar Narancsnak adott interjújában határozottan ellenezte azt a - magyar kormány által felvetett - elképzelést, hogy a Mol esetleg megválhatna az INA-tól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.