Orbán besokallt a MÁV vezetők prémiumain! Gaskó embereinek jár a jutalom a sztrájkért

Orbán Viktor felháborodott a MÁV-nál kiosztandó jutalmakon. A miniszterelnök állítólag bekérette a prémiumlistát.

A miniszterelnök a hírek szerint felháborodott a MÁV vezetőinek év végi jutalmain - értesült az iho.hu. A lap államtitkári szintről származó információkra hivatkozva azt írja: Orbán Viktor bekérette a listát, amelyből kiderül, hogy a vasúttársaságnál kik és mekkora összegben vesznek fel jutalmat.

A MÁV-csoport vezetőinek fizetése és prémiumkerete egy 2009-es törvény szerint nyilvános adat, így a számok fellelhetők a vasút honlapján, bár eldugva, nem igazán informatív cím alatt.  Itt kiderül, hogy például Szarvas Ferencet, a MÁV elnök-vezérigazgatóját a havi bruttó kétmillió forintos személyi alapbérének maximum 80 százaléka, azaz 1,6 millió forint illeti meg éves prémiumként.

A vezérigazgató-helyettesek,  így Dr. Mosóczi László, Petrilla György, és Koncz Zoltán esetében a szorzó ugyancsak 0,8, de a kisebb fizetés (1,85 millió) miatt 1,48 millió forint a keret.

Az alacsonyabb beosztásokban maximum 75 százalék a jutalomkeret, így például Dr. Unger Kornélia vezető jogtanácsos jutalomkerete 1,05 millió, Szarka László kommunikációs igazgatóé 840 ezer forint.

Úgy tudni, hogy a prémiumot évente több részletben fizetik, de a legnagyobb összeg az év végén szokásos. Ez technikailag januárban érkezik meg a vezetőkhöz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.