Orbán kiengesztelné a bankokat

Miután a vitatott bankadót az ígérettel ellentétben nem felezik meg 2013-ban, az Orbán-kormány az önkormányzati adósságok részbeni visszafizetésével akarja kiengesztelni a bankokat - írja a Der Standard.

Az önkormányzati adósságok magyarországi rendezéséről közölt cikket a Der Standard című osztrák lap szombaton.

A kormány még az idén visszafizeti az ötezer lakosúnál kisebb települések teljes adósságát - nyilatkozta a lapnak Szalay-Bobrovniczky Vince magyar nagykövet Bécsben. A diplomata a liberális napilap tudósítása szerint a kormány "bankokkal szembeni jó szándéka" jelzéseként jellemezte a lépést. A Der Standard szerint a közlés nyilvánvalóan reakció is arra, hogy Herbert Stepic Raiffeisen-vezérigazgató a német Börsen-Zeitungnak nyilatkozva figyelmeztette a magyar kormányt, hogy "ne használják továbbra is mintegy önkiszolgáló üzletként" a bankokat.

A nagykövet visszautasította a vádat, hogy a kormány nem tartotta volna be szavát a bankokkal szemben, és kijelentette, a pénzintézetek nem tartották be ígéretüket, amely szerint bővítik a gazdaság hitelezését. Közölte, a kormány tisztában van azzal, hogy az országnak szüksége van a bankokra a növekedéshez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.