Orbán a közszolgákat levélben figyelmezteti a végtörlesztési határidőre

A közszolgálatban dolgozóknak írt levelet Orbán Viktor, amelyben a végtörlesztés lehetőségére hívja fel a figyelmet - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel.

Az MTI birtokába került levélben Orbán Viktor kiemeli, hogy a kormány küzdelmet folytat a lakás-devizahitelesek kimentése érdekében, és sikerült megteremteni a jogi alapjait, "hogy kiutat találjunk a szorult helyzetükből".

Orbán Viktor a Facebook szemébe néz
Orbán Viktor facebook üzenet

A levélben a miniszterelnök hangsúlyozza, hogy a kormány kedvezményes kamatozású forinthitel biztosításával kíván segítséget nyújtani a devizahitel rögzített árfolyamon történő végtörlesztéséhez. Orbán Viktor felhívja a figyelmet arra, hogy a végtörlesztésre készülőknek december 30-ig kell jelezni bankjuknál igényüket, és munkahelyi vezetőjüknél is jelezni kell szándékukat. "Felhívom szíves figyelmét, hogy mindkét jelentkezés szükséges a kölcsön igénybevételéhez. Ha bármelyiket elmulasztja, nem tud élni a lehetőséggel" - fogalmaz.

A kamattámogatott hitellel kapcsolatos minden további információt január hónapban tudatja a munkahelyi vezető. A törvény értelmében a végtörlesztésre adott kölcsön összege nem számít bele sem a munkabérbe, sem egyéb juttatásba, azokat nem helyettesíti - ismerteti a levél.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.