Orbán: Magyarország jobban teljesít, de még nem elég jól

További beruházások szükségesek - mondta a miniszterelnök, amikor a Telenorral aláírta az újabb stratégiai megállapodást.

Magyarország jobban teljesít, de még nem elég jól, a további javuláshoz további beruházásokra van szükség – mondta Orbán Viktor Törökbálinton, amikor stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Telenor alelnökével, Kjell-Morten Johnsennel.

Orbán Viktor a Telenornál
Orbán Viktor a Telenornál

- Magyarországon minden vállalat méltó arra a profitra, amit megtermel, de aminek egyensúlyban kell állnia az általa befektetett tőkével és szaktudással - szögezte le a kormányfő, aki kitért arra a vitára is, ami az elmúlt három évben a távközlési különadó kapcsán zajlott a szektor cégei és a kormány között. 

- Azt kértem a cég vezetőitől, tegyenek kreatív javaslatot arra, hogy milyen innovatív módszerekkel tudjuk növelni bevételeinket s ha ez megvalósul, akkor nyitottak vagyunk a vállalatok terheinek csökkentésére – mondta a miniszterelnök. A kormányfő itt vélhetően a gazdaság élénkítésére gondolt, amely extra bevételeket generálhat. A távközlési cégek, így a Telenor is rendre azt hangsúlyozza: a mobil szélessáv és a ráépülő szolgáltatások képesek jelentősen felgyorsítani a nemzetgazdaságok növekedését.

A most aláírt megállapodás képzési együttműködésről, támogatásról, közös programokról, beruházási tervekről és az innováció támogatásáról szól. Az alkalmat az adta a stratégiai megállapodásra, hogy a Telenor nemrégiben új céget indított Magyarországon, amely a Telenor regionális szolgáltató központjaként nyújt technológiai szolgáltatásokat a jövőben az IT-tervezés és az új technológiák a hálózatba történő bevezetéséhez. A szolgáltatóközpontban 450 munkatárs dolgozik majd.

Míg Tove Skarstein asszony, Norvégia nagykövete azt emelte ki, hogy a Telenor az elmúlt húsz évben 436 milliárd forintot fektetett be Magyarországon. A Telenor alelnöke ezt azzal egészítette ki, hogy cégük 160 millió előfizetőnek szolgáltat a világban, bevételeik 42 százaléka származik Európából, 42 Ázsiából és 16 Norvégiából.

- Amíg mások a válsággal voltak elfoglalva, mi befektettünk, többek között Magyarországon, új technológiákba – mondta az alelnök, aki szerint azért most kötnek megállapodást, mivel most van mögötte tartalom.

- Egyetértünk a párbeszéd, a kölcsönös bizalom és a kiszámíthatóság elvével. Elkötelezettek vagyunk az egyenlő esélyek megteremtésében, a magyar vállalatok fejlesztésében és az innovatív megoldások bevezetésében – hangsúlyozta Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója, hozzátéve: hisznek abban, hogy a nemrégiben bevezetett felhőalapú szolgáltatásaik, s a hálózati fejlesztés hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez.

Kiemelte, hogy ezek több száz fejlesztőjüknek, s beszállítóik kemény munkájának köszönhetők, akik begyébként biztos alapokra építhetnek, amikor a Telenorral dolgoznak.  - Ez a megállapodás stabil alapja lesz a növekedésnek és a további befektetéseinknek – mondta a vezérigazgató, s munkatársaihoz szólt: tapsoljátok meg magatokat, mert ez a Ti sikeretek!

- Mi vagyunk az egyik legnagyobb adófizetője az országnak az elmúlt 15 évet nézve, harcolunk az átláthatóságért és a korrupció ellen – mondta a Christopher Laska, s erre reagálva Orbán Viktor kijelentette: a magyar kormány értékeli, ha egy vállalat befizeti az adóját. - Köszönetet mondunk a stratégiai megállapodásért, de közben kellő öntudattal emlékeztetjük magunkat arra, hogy a másik szerződő fél mi vagyunk: Magyarország. Ez a megállapodás emlékeztet minket arra, hogy egy versenyképes országot építünk, amely korrekt partnere lehet egy ilyen világcégnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.