Orbán kitakarítaná a brókeristállót

Orbán Viktor közrádiós nyilatkozata szerint, ha ő irányíthatná az igazságszolgáltatást, a Buda-Cashnél történt csalássorozat elkövetői már mind börtönben ülnének.
Sürgősen körül kell nézni az összes brókercégnél, mindent ellenőrizni kell, és "ki kell takarítani ezt az istállót" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Buda-Cash-ügyről szólva pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A kormányfő megerősítette, tárgyalnak a bankszövetséggel és a jegybankkal arról, hol kell szigorítani az ellenőrzés rendszerét.
"Ha az igazságszolgáltatást irányíthatnám, akkor már mind börtönben lenne" - fogalmazott a miniszterelnök a Buda-Cashnél történt csalássorozat elkövetőiről, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kormány nem irányíthatja az igazságszolgáltatást.

E tárgyban valószínűleg a köztévé Híradójára is ráfér némi takarítás: az Index szúrta ki, hogy míg a Buda-Cash brókerház vezető elemzőjeként eddig számtalanszor idézték Tóth Gergely - rendszerint a kormánynak kedvező - véleményét, a pénzügyi szakértő elmaradhatatlan álláspontját most már a Wekerle Sándor üzleti főiskola docenseként fejti ki a Híradónak.

Közben a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétette: likviditási kölcsönt nyújt az Országos Betétbiztosítási Alapnak (OBA), hogy az 20 munkanapon belül kártalaníthassa a Buda-Cash-ügy folytán bajba került DRB bankcsoport betéteseit.

A jegybanki kölcsön összege nem haladhatja meg a 107,12 milliárd forintot, folyósítására a jogszabályi előírások és a Pénzügyi Stabilitási Tanács döntése alapján három hónapos futamidővel, változó kamatozással, a mindenkor érvényes jegybanki alapkamattal és állami készfizető kezesség mellett kerülhet sor - közölték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.