Orbán a külföldiekre bízza a munkahelyteremtést

A munkahelyteremtés fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Mezőtúron, az elektromechanikai alkatrészek összeszerelésével foglalkozó RAFI Hungária Kft. harmadik üzemcsarnokának átadásán.

A kormányfő beszédében kiemelte: a magyar ipar a német iparral való együttműködés nélkül nagyon nehezen tudna megállni a lábán, ezért "elemi érdekünk", hogy érkezzenek ide olyan külföldi befektetők, akik nem elvisznek valamit, hanem hoznak, munkahelyeket hoznak létre.

Tóth Lajos, a RAFI Hungária Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a beruházásnak köszönhetően a termelő terület 2600 négyzetméterrel, a raktárkapacitás 700 négyzetméterrel, míg az irodaterület 1000 négyzetméterrel lett nagyobb. A kormány 240 millió forint támogatást adott a 840 millió forint összértékű gyárbővítéshez.

Theo Beil, a német anyavállalat képviseletében kiemelte: óriási sikernek tartják, hogy mindössze 11 hónap alatt megvalósult a beruházás. A modern elektronikai beültetésre szolgáló csarnok alkalmassá válik az új autóipari és orvosi szabványok teljesítésére. Jelezte: szeretnének további munkahelyeket teremteni és a szakmunkások, mérnökök képzésében fokozottan részt venni.

Orbán Viktor Magyarország legfontosabb kérdésének nevezte a munkahelyteremtést, s jelezte: az új üzemcsarnokkal 40 új munkahely jött létre a közel 400 embert foglalkoztató üzemben. Mint mondta, bízik benne, hogy ez a szám nőni fog, hiszen ahol egy csarnokot építenek, ott mindig létrejönnek kapcsolódó beruházások, szolgáltatások is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.