Öntik a piacra a használt autókat

Közel kétszer annyi használt autó vár új gazdára Magyarországon, mint tavaly. Az ár csökkent, az életkor és a futásteljesítmény viszont nőtt.

Csökkenő árak mellett jelentősen, 70 százalékkal nőtt az eladásra szánt használt autók száma az idén az első két hónapban Magyarországon - közölte az AAA Auto Csoport szerdán az MTI-vel.

Az első két hónapban 113 ezer használt gépkocsit hirdettek eladásra. Ez 70 százalékkal több, mint egy éve. Az autók átlagára tizedével visszaesett. A járművek életkora és futásteljesítménye viszont több mint 10 százalékkal emelkedett.

Tavaly az Opel Astra, a BMW 3 és a Suzuki Swift volt a legtöbbet hirdetett autó. A magyar használtautó-piac mérete leginkább a szlovákéhoz hasonlít: a fele a cseh piacnak, és valamivel nagyobb, mint a lengyel piac ötöde.

A használtautó-kereskedelemmel foglalkozó AAA Auto Csoport 24 éve működik, több mint 40 telephelye van Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Lengyelországban. A cég korábbi közlése szerint 2014-ben a csoport auditált árbevétele 437 millió euró volt. A térségben összesen 63,6 ezer gépkocsit értékesítettek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.