Önkormányzati vízrendszereket értékel a DRV

A Dunántúli Regionális Vízmű átvállalja az ellátási területén lévő nem saját tulajdonú víziközműrendszerek vagyonértékelését is.

Az állami tulajdonban lévő Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. szolgáltatási területén felméri az önkormányzati tulajdonban lévő víziközműrendszereket is - közölte a társaság.

Megfogalmazásuk szerint a víziközmű-törvény értelmében saját közművagyonuk értékelését kötelesek elvégezni. Emellett viszont a szolgáltatási területükön lévő, önkormányzati tulajdonú víziközműrendszerek értékelését is elvégzi, a helyhatóságok helyett.

A társaság nem csak az állami, hanem az önkormányzati, illetve a közös tulajdonú rendszerek teljes vagyonvizsgálatát, valamint annak mintegy másfélmilliárd forintos költségét is átvállalja.

A DRV jelenleg hat megyében, több mint 370 településen látja el a víziközműszolgáltatási feladatokat. Ezek között állami, önkormányzati és közös tulajdonú víziközműrendszerek is vannak.

Honlapja szerint a DRV elsősorban a Balaton körül és Dél-Dunántúlon szolgáltat, helyenként területileg meglehetősen szétszórt szerkezetben. Így Fejér- és Pest megyében is jelen vannak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.